Jy&Ik

...want een vertrouwde start begint bij Jy&Ik

schrijf je nu in!

Vanaf een zwangerschapsduur van 37 weken mag u bij ons bevallen. Het is aan u de keuze waar u wilt bevallen; thuis of poliklinisch in het ziekenhuis.

Indien er echter een medische indicatie aanwezig is, wordt u door ons doorverwezen en moet u in het ziekenhuis bevallen. U mag zelf aangeven in welk ziekenhuis u wilt bevallen. In het Spijkenisse Medisch Centrum kunt u vanaf 04-11-2013 alleen nog voor controles terecht.

De ziekenhuizen waar we mee samen werken en die zich binnen onze werkgebied bevinden zijn:

  • Maasstad ziekenhuis
  • Ikazia ziekenhuis
  • Spijkenisse Medisch Centrum
Wanneer u medisch moet bevallen en u graag wilt dat één van ons bij de bevalling is om u in het ziekenhuis verder bij te staan, laat ons dit dan even weten.

Thuis

Veel vrouwen vinden het fijn om thuis te bevallen. U bevindt zich in uw eigen vertrouwde omgeving, u bepaalt zelf de sfeer en de bevalling kan hier zoveel mogelijk naar eigen wens verlopen. U bent immers baas in eigen huis! Voor een thuisbevalling moeten wel enkele dingen geregeld worden.

U moet een kraampakket in huis hebben, kleertjes en kruiken voor de baby en het bed moet op klossen staan. Het bed moet op een werkhoogte van minimaal 80 cm staan om de rug van de verloskundige en de kraamverzorgende te sparen. Via de link “extra’s” komt u bij het overzicht van de babyuitzet.

Polikliniek

Er zijn ook vrouwen die graag in het ziekenhuis willen bevallen, omdat dit hen een veiliger gevoel geeft. “Stel dat er iets gebeurt, dan ben ik al in het ziekenhuis en kan ik snel geholpen worden“.

U bent inderdaad al op de plaats van bestemming, maar de gynaecoloog of kinderarts is niet 24 uur per dag aanwezig. Hierdoor is het goed mogelijk dat hij/zij van thuis moet komen. Het nadeel van bevallen in het ziekenhuis is dat u nog een ritje naar het ziekenhuis moet maken terwijl u weeën heeft.

Thuis bevallen is even veilig als in het ziekenhuis bevallen.