Jy&Ik

...want een vertrouwde start begint bij Jy&Ik

schrijf je nu in!

Na de bevalling begint de kraamtijd.

U kunt zelf kiezen waar u die eerste tijd samen met uw kindje graag doorbrengt: thuis of in het kraamhotel.

Kraamhotel

Het kraamhotel is dé uitkomst wanneer u het gevoel heeft dat het thuis te druk is voor u en uw baby. Het kraamhotel is een hotel speciaal voor kraamvrouwen en hun pasgeboren kindje.

Het lijkt in veel opzichten op een gewoon hotel. U heeft uw eigen kamer welke is voorzien van een televisie, radio, zitje en een extra bed voor als uw partner een nachtje wil blijven slapen. Er wordt ook voorzien in de maaltijden. Wil uw partner of bezoek ook blijven eten, dan kan dat tegen een kleine vergoeding.

In het kraamhotel is er 24 uur per dag een kraamverzorgde aanwezig, zodat u op elk moment van de dag bij haar terecht kunt voor hulp of antwoorden op uw vragen. In Rotterdam zijn drie kraamhotels gevestigd; in Rotterdam-Noord (bij Zestienhoven) en Rotterdam-Zuid (aan het Maasstad Ziekenhuis).

Vanwege de afstand kunnen wij helaas geen zorg leveren aan vrouwen die in het kraamhotel bij Zestienhoven en het geboortecentrum Sophia verblijven. Mocht u echter voor een van deze 2 kraamhotesl kiezen, dragen wij de zorg over aan een verloskundigen praktijk die daar in de buurt zorg levert.

Thuis

WWanneer u thuis bent bevallen is de kraamverzorgende al aanwezig op het moment dat u bevalt. De kraamverzorgende verleent assistentie bij de bevalling en draagt de eerste uren na de bevalling zorg voor u en uw kindje.

Ze komt de eerste week elke dag bij u langs om uw gezinnetje te helpen het huishouden draaiende te houden, u en uw partner wegwijs te maken in de verzorging van jullie kindje, adviezen te geven en vragen te beantwoorden. Veel mensen vinden het prettig om hun kraamtijd thuis door te brengen in hun eigen vertrouwde sfeer.

Het voordeel van kraamzorg thuis is dat u de kraamverzorgende helemaal voor u alleen ter beschikking heeft.