Jy&Ik

...want een vertrouwde start begint bij Jy&Ik

schrijf je nu in!

Voor de geboorte krijgt uw kindje alle voeding aangeleverd via de navelstreng. Als uw kleine spruit geboren is, moet hij of zij zelf gaan eten.

U kunt ervoor kiezen om flesvoeding of borstvoeding te geven. Borstvoeding wordt over de hele wereld als eerste keus voor babyvoeding aangeraden, maar waarom? Moedermelk heeft een beschermende werking.

Baby’s die minstens een half jaar uitsluitend moedermelk krijgen, hebben minder kans om later een allergie of suikerziekte te krijgen. Moedermelk beschermt ook tegen infecties, zoals een middenoorontsteking en infecties van de luchtwegen.

Deze beschermende werking geldt in het bijzonder voor de eerste voeding die de eerste dagen uit de borst komt: het colostrum. Deze eerste melk bevat veel antistoffen tegen ziektekiemen.

Borstvoeding

Naast de beschermende werking is borstvoeding ook gemakkelijk. In het begin moeten u en uw kindje even aan elkaar wennen en het voeden onder de knie krijgen. Tijdens de kraamperiode wordt hier uitgebreid tijd aan besteed. Het gemak van het geven van borstvoeding is dat het u geen geld kost en dat u het altijd bij u hebt. Ook geeft borstvoeding veel zelfvertrouwen aan u als moeder, omdat uw kindje groeit door úw melk.
Wist je dat…

…borstvoeding veel antistoffen bevat die je baby beschermen?