Jy&Ik

...want een vertrouwde start begint bij Jy&Ik

schrijf je nu in!

De kraamtijd is de eerste week of 10 dagen na de geboorte van uw baby. De kraamverzorgende assisteert ons bij een thuisbevalling.

Vervolgens zal zij in het kraambed de directe zorg voor u en uw kindje op zich nemen. Zij houdt hierbij de medische toestand van u en uw kindje nauwlettend in de gaten.

Wanneer u in het ziekenhuis bevalt, verleent de verpleegkundige de assistentie bij de bevalling. Wanneer u naar huis mag moet u de kraamzorg even bellen, zodat zij thuis de zorg kunnen opstarten.

Kraamzorg moet u vroeg in de zwangerschap regelen via een kraamzorginstelling. Op de praktijk hebben wij folders van verschillende kraamzorgcentra in de regio. Uit de folders kunt u zelf een keuze maken van het kraamcentrum die het beste bij u past.

Kraamzorg

Als u thuis (een deel van) de kraamtijd doorbrengt, zullen wij een aantal keer langskomen om te kijken hoe het met u en uw kindje gaat. Na de kraamtijd wordt de zorg overgedragen aan het consultatiebureau in uw buurt. Een verpleegkundige neemt vanzelf contact met u op voor een intakegesprek.
Wist je dat…

…je je kraamzorg al vroeg moet regelen?